vragen

StudioBrands is een webwinkel waar je mooie tweedehands en nieuwe dames merkkleding in het midden tot hoge segment kunt vinden. Je kunt bij StudioBrands kleding die jezelf niet meer draagt inbrengen en verkopen maar ook zo goed als nieuwe merkkleding kopen.

1 hartje= Je ziet goed dat het item is gedragen** 2 hartjes= Item is gedragen maar ziet er nog goed uit.** 3 hartjes= Item is zo goed als nieuw** 4 hartjes= Item is nieuw.

Alleen NIEUWE items met labels kun je retourneren, TWEEDEHANDS en SALE artikelen kunnen NIET worden geretourneerd. Voorwaarde is dat het item in dezelfde staat verkeert als toen je het hebt ontvangen. Je aankoop moet uiterlijk 14 dagen na factuurdatum weer in ons bezit zijn. Is dit niet het geval dan wordt het item niet teruggenomen. Wil je iets terugsturen meld dit dan eerst door een e-mail te sturen naar info@studiobrands.nl. Stuur nooit items retour zonder deze te hebben aangemeld via mail. Het risico en de kosten van de retourzending zijn voor rekening van de klant. Is het item in goede staat ontvangen dan stort StudioBrands het aankoopbedrag zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen terug op je bankrekening.

Nee, tweedehands items kunnen niet retour worden gestuurd. Check daarom goed de afmetingen van het betreffende item zodat je een goede inschatting kunt maken of het item je past, dit om teleurstellingen te voorkomen.

De aangeboden items in de webshop zijn geen eigendom van StudioBrands, maar zijn ingebracht voor verkoop. Op deze manier kan StudioBrands haar inbrengers garanderen dat er zorgvuldig met hun ingebrachte items wordt omgegaan.

Tweedehands items worden gewaardeerd met 2 of 3 hartjes.

Ja, items die nieuw MET LABEL zijn (dit wordt aangegeven in de koptekst met *NIEUW*) kunnen om wat voor een reden dan ook retour worden gestuurd. Een retourmelding moeten altijd eerst worden aangemeld, je doet dit door een mail te sturen naar: info@studiobrands.nl. Is een retourmelding niet aangemeld dan wordt deze niet in behandeling genomen. De kosten voor de retourzending zijn voor rekening van de koper. Voorwaarde is dat het item in dezelfde staat verkeert als toen je het hebt ontvangen. Je aankoop moet uiterlijk 14 dagen na factuurdatum weer in ons bezit zijn. Is dit niet het geval dan wordt het item niet teruggenomen.

StudioBrands Het Puyven 86 5672RG Nuenen

Nieuwe items worden in de koptekst als *nieuw* aangeduid, daarnaast kun je het zien omdat het betreffende item wordt gewaardeerd met 4 hartjes.

Nee afgeprijsde items kunnen niet retour worden gestuurd.

StudioBrands hanteert strenge regels ten aanzien van de kleding die we accepteren. Items met vlekken, gaten, verkleuringen of andere zichtbare vormen van slijtage worden dan ook niet geaccepteerd. StudioBrands werkt met een waarderingssysteem waarin we zo goed mogelijk proberen aan te geven in welke staat een item nog is. Hoe ziet het er nog uit? Is het zo goed als nieuw? Kan je zien dat het gedragen is? Is het vaak gewassen? Zijn er kleine beschadigingen? Hoe meer hartjes hoe beter wij het item waarderen. 1 hartje = Je ziet dat het item is gedragen 2 hartjes = Item is gedragen maar ziet er nog goed uit 3 hartjes = Item is zo goed als nieuw 4 hartjes = Item is nieuw

De maten die op de website staan zijn nederlandse maten. Alle maten zijn dus teruggerekend naar Nederlandse maten, ook al valt iets kleiner of groter, de maat hoe het uitvalt die wordt gebruikt. Als er bij een item de maten staan vermeld, hoe worden deze dan gemeten? Wij meten de maten bij een item als volgt: Taille: deze wordt altijd plat gemeten. Lengte: dit is altijd de ruglengte gemeten vanaf de kraag tot de onderkant. Mouwlengte: Dit is de lengte vanuit de oksel tot onder aan de mouw. Breedte: dit is de breedte van oksel tot oksel. Binnenbeenlengte: dit is de lengte vanuit het kruis tot onder aan de pijp.

StudioBrands koopt de ingebrachte items niet. De ingebrachte items zijn in consignatie, onder beheer, van StudioBrands. De consignatietermijn is vijf maanden vanaf de dag dat het item op de website staat. Als een item na vijf maanden niet is verkocht, dan krijgt de aanbieder het item terug. De kosten voor het terugsturen van spullen die niet verkocht zijn komen voor rekening van de aanbieder. De spullen kunnen ook op afspraak worden opgehaald op binnen 1 maand na afloop van de consignatietermijn. Zijn de spullen na 1 maand niet opgehaald, dan worden ze eigendom van StudioBrands en worden ze geschonken aan een goed doel.

Ja, wij verkopen alleen via internet.

Alle items die we aanbieden op de website zijn bij ons op voorraad. We verzenden de items uiterlijk de eerstvolgende werkdag nadat de bestelling is geplaatst en betaald. Pakketpost wordt altijd verstuurd met PostNL.

Nee, het is niet mogelijk om een item te reserveren. Van ieder kledingstuk krijgen we er over het algemeen maar eentje binnen, dus weg=weg.

Ja, dat is mogelijk. Wij versturen de items normaliter vanuit ons magazijn. Het is echter ook mogelijk om de artikelen na betaling af te halen op ons afleveradres in Nuenen. Kies dan bij de betalingsmethode voor de optie afhalen. Dit kan op werkdagen van maandag tot vrijdag tussen 16.00-17.00 uur. Je betaalt dan uiteraard geen verzendkosten.

Items worden binnen Nederland verzonden met postNL. Voor bestellingen die door de brievenbus passen hanteren wij het tarief van 4.50, voor pakketpost hanteren wij het tarief van 7.25 voor de handeling en verzendkosten. Retour zendingen zijn altijd voor rekening van de koper. StudioBrands kan op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld voor het zoekraken en beschadigen van poststukken door postNL. Verzending naar België, Duitsland, Luxemburg en Groot Britannië is mogelijk. De kosten tot 2 kg bedragen 13,-.

StudioBrands realiseert zich dat het mogelijk is dat mensen imitatie merkkleding inbrengen voor verkoop. Door jarenlange ervaring weten wij echter waar we op moeten letten om de authenticiteit van een item te garanderen. Mocht je ondanks zorgvuldigheid van onze kant toch twijfelen over de echtheid van een item, laat het ons dan weten via een e-mail naar info@studiobrands.nl.

Iedereen van 18 jaar of ouder met een postadres en een bankrekening in Nederland mag kleding verkopen via StudioBrands.

Verkopen via StudioBrands is voor jou veel gemakkelijker en neemt je veel werk uit handen. Wij controleren de items, selecteren ze en maken goede foto\'s, daarnaast verpakken wij de items mooi zodat ze klaar zijn voor verzending en sturen ze op naar de nieuwe eigenaar. Tevens verzorgen wij de hele after sales. StudioBrands staat daarbij voor kwaliteit. Als je het zelf verkoopt moet je dit allemaal zelf doen en daarnaast bijhouden wat mensen bieden. Ook heb je vaak te maken met mensen die kleding eerst nog willen zien en passen of uiteindelijk niet tevreden zijn met wat ze hebben ontvangen. StudioBrands neemt je dus veel werk uit handen en het levert je ook nog geld op.

Door onze jarenlange ervaring in de modebranche weten wij wat een bepaald item kan opbrengen. Wij kijken naar het soort item, het merk, en de staat van een item. Hoe meer hartjes een item krijgt hoe meer het item opbrengt.

Je ontvangt 50% van de verkoopprijs als het item is verkocht. StudioBrands ontvangt 50% voor de geleverde diensten en de afdracht van 21% BTW aan de belastingdienst.

Vanaf December t/m half April kun je zomerkleding inbrengen, vanaf Juni t/m Oktober kun je winterkleding inbrengen. De minimale inbreng voor de eerste keer is 10 stuks.

De kleding, schoenen, tassen ect. moeten er zo goed als nieuw uitzien, zonder gaatjes, verkleuringen of andere gebruikssporen, ook kleding die is versteld en waar het label uit is kunnen wij niet opnemen in onze webwinkel. Daarnaast moet de kleding nog in het huidige modebeeld passen en van een merk zijn wat in onze merkenlijst voorkomt en 100% origineel zijn, dus geen imitatie. StudioBrands wil alleen kleding & accessoires verkopen die ook al zijn ze tweedehands toch hip en van goede kwaliteit zijn. De ingebrachte kleding/accessoires dienen uiteraard schoon (gewassen) en gestreken te zijn. Uiteraard mag de kleding of accessoire ook nieuw zijn. We accepteren damesmaten vanaf maat 34 t/m maat 42.

Heb je mooie merkkleding of accessoires die je wilt inbrengen stuur dan een mail naar info@studiobrands.nl. Wij nemen dan contact met je op zodat we een afspraak kunnen maken voor de inbreng van de items. Wij zijn te bereiken op werkdagen (ma. t/m vr.) van 9.00 uur tot 17.00 uur. De minimale inbreng is 10 stuks.

Op het moment dat je de kledingstukken of accessoires hebt ingebracht, geef je ze in consignatie. Door onze ervaring in de modebranche weten wij wat een bepaald item kan opbrengen. Wij kijken naar het soort item, het merk en de staat van een item. Hoe meer hartjes (waardering) een item krijgt hoe meer het item opbrengt. 1 hartje = Je ziet dat het item is gedragen. 2 hartjes = Item is gedragen maar ziet er nog goed uit. 3 hartjes = Item is zo goed als nieuw. 4 hartjes = Item is nieuw en niet gedragen. Als je de kleding eenmaal hebt ingebracht bepaalt StudioBrands de prijs waartegen het te koop wordt aangeboden in de webshop. Je kunt er op vertrouwen dat StudioBrands een eerlijke verkoopprijs vraagt voor jouw kledingstukken. Het is uiteraard ook in ons belang om jouw kledingstukken te verkopen.

Als je een afspraak hebt gemaakt voor de inbreng, dan beoordelen wij meteen of we een item opnemen in de shop. Wil je de items niet terug dan schenkt StudioBrands ze aan een goed doel.

In consignatie betekent dat StudioBrands de ingebrachte items niet van je koopt, maar pas afrekent als de items zijn verkocht.

Als er aan het einde van de verkoopperiode items niet verkocht zijn krijg je hierover een mail. Je kunt de niet verkochte items dan binnen 1 maand na het ontvangen van de mail ophalen. Zijn de spullen na 1 maand niet opgehaald dan worden ze eigendom van StudioBrands die de kleding op haar beurt schenkt aan een goed doel. Indien je de goederen naar StudioBrands hebt opgestuurd ontvang je ook een mail. We bespreken dan wat je met de niet verkochte items wil. Je kunt de spullen laten terugsturen naar een door jou opgegeven adres. De kosten voor handeling en retour bedragen 10 euro en zijn voor rekening van de inbrenger. Mocht je besluiten dat je de ingebrachte items niet terug wilt hebben dan worden ze eigendom van StudioBrands en geschonken aan een goed doel.

Wij accepteren kleding, leren tassen en schoenen uit het middenhoge en hoge segment. Kijk op onze merkenlijst of het merk van het item dat je wil inbrengen erbij staat.

Zoek op trefwoord